Historien bag Prada Marfa

Den populære “Prada Marfa” plakat er blevet en populær plakat, som du kan se i mange videoer med YouTubers og Instagram influencere. Men kender du til historien bag den populære plakat, som du blandt andet kan finde på https://dearsam.dk/? Det kan du læse om nedenfor.

Hvor ligger Prada Marfa?

Prada Marfa ligger bogstaveligt talt i “midten af ingenting”, og det er ikke engang i nærheden af byen Marfa. Prada Marfa ligger ca. 60 km. fra Texas, og den nærmeste by hedder faktisk Valentine.

Er det en Prada butik?

Nej, det er ikke en reel ægte Prada butik. Det er faktisk overhovedet ikke en butik. Det er en permanent kunstudstilling af de Skandinaviske kunstnere Elmgreen & Dragset. Kunstudstillingen blev sat op i 2005, og der er rent faktisk ægte Prada merchandise indeni butikken.

Det har, ikke overraskende, ført til indbrud i butikken nogle gange i løbet af årene. Faktisk var der indbrud på åbningsdagen, hvor der var nogle, der brød ind i løbet af natten. Her blev der stjålet seks tasker og 14 højre Prada-sko. Der blev også sprøjtet med graffiti over det hele, og det førte til at der blev sat sikkerhedskameraer op.

Beyoncé har en finger med i spillet

Hvorfor er butikken blevet så populær, at det har fået sin egen plakat? Det skyldes den populære popsangerinde Beyoncé. I 2012 lagde Beyoncé et billede op på de sociale medier, hvor man kan se hende hoppe foran Prada Marfa.

Gossip Girl har også haft en finger med i spillet

Den populære teen tv-serie Gossip Girl med Blake Lively har også haft en finger med i spillet. Tv-serien, som kørte i seks sæsoner, viste en “cameo” hvor den populære hvide plakat med Prada og en pil til Marfa hænger på væggen hjemme hos Lily og Rufus. Dette skete efter at kunstnerne skabte en række signaler i limited edition, som indikerede hvor mange miles, der er til Prada Marfa.