Tag på kunstmuseum i Danmark

Kunst er en af menneskets ældste karakteristika. I tusindvis af år har vi som art lavet kunst på et væld af forskellige måder. Fra fortidens hulemalerier til nutidens street art og graffiti.

I dag har kunst bredt sig til en langt større del af vores dagligdag. Tag blot måden hvorpå vi indretter os i vores boliger. Her hænger vi gerne malerier på væggene, eller indretter disse med flot tapet, ofte fra butikker såsom Familietapeter.dk eller lignende. Det gør alt sammen, at vi bliver tættere forbundet med det kunstneriske. Det skaber inspiration, fred og ro.

Der er dog også andre måder at nyde god kunst på. Blandt andet ved at tage på kunstmuseum. Og det er der rig mulighed for at gøre her til lands.

Masser af muligheder for kunstfanatikere

Elsker man at tage på museum, og meget gerne kunstmuseum, så er der rigeligt at kaste sig over i Danmark.

Et af de mest kendte kunstmuseer i Danmark er ARoS Kunstmeseum. Du kender det nok fra den store runde kunstinstallation på toppen af bygningen. Den tårner godt frem i alle de flotte farver, den nu en gang kan præstere. Et smut forbi dette museum er altid pengene værd.

Et andet yderst interessant dansk kunstmuseum er Louisiana Museum of Modern Art. Her er der som navnet antyder virkelig fokus på moderne kunst. Som sådan skal du berede dig på kunst, der bryder med de konventionelle traditioner, og du er garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige.

Fornuftigt prisleje

Det er sjældent super dyrt at gå på kunstmuseum i Danmark, og visse museer er endda gratis at besøge, såfremt de er statsstøttede. Som sådan anbefales du at give det et forsøg. Selv hvis du i udgangspunktet ikke er så interesseret i kunst. For man kan lynhurtigt komme til at synes om det alligevel.