Tag på kunstmuseum

Selv om vi nu kan rejse ud i verden igen, er der mange, der alligevel foretrækker at blive inden for Danmarks grænser også i dette års ferier. Og der er heldigvis et hav af muligheder for gode oplevelser i hele Danmark.

Er du og din familie for eksempel til kunst, er der masser af muligheder for at besøge store og små kunstmuseer rundt omkring i hele landet, og der er både offentlige og private samlinger.

Et af de mest kendte museer i provinsen er Aros kunstmuseet i Aarhus, som ligger på det, der i gamle dage hed Fattiggaardsbakken, men som i dag er en del af det mondæne centrum. Aros har mere end 8.000 kunstværker i sin samling, og der er ikke mindst en smuk samling af kunst fra den danske guldalder. Men du kan også hvert år besøge særudstillinger, som er enestående. Blandt andet har museet haft besøg af en international udstilling af den norske maler Edvard Munch, hvor man imellem andre værker kunne se forskellige forstudier og versioner af det berømte maleri ‘Skriget’.

Er du til klassisk kunst, kan du blandt andet besøge Glyptoteket i København, som skylder den berømte brygger Jacobsen sin eksistens. Han samlede kunst til den store guldmedalje og herunder også klassiske skulpturer fra Grækenland og det gamle Rom. Er du på de kanter, kan du også besøge en lidt anden variant over samme tema, nemlig Thorvaldsens Museum, som udstiller skulpturer, relieffer og andre værker af vores berømte billedhugger Bertel Thorvaldsen. Nogle af hans værker kan du også se i den mindre, private samling på Nysø Gods syd for Køge.

Mange tager til Skagen i sommerferien, og så må man ikke snyde sig for et besøg på Skagens Museum, hvor mange af de både kendte og ukendte malerier af vores store Skagensmalere er udstillet.