Den tid er forbi

Der var engang, hvor legenden om de sultne kunstnere var noget, som var virkelighed, men i Danmark i dag er det en saga blot, for der er statsstøtte til de kunstnere, som er dygtige nok. Staten Danmark går ind og giver økonomisk støtte, som sikrer kunstnerne kan leve et normalt liv og ikke er nødt til at leve fra hånden til munden, som de ofte har været nødt til tidligere.

Der er ikke mange andre steder i verden, hvor der et statsstøttet kunstnernetværk, men det er med til at give os nogle fantastiske kunstnere som Per Kirkeby, Bjørn Nørgård og Hornsleth. Alle kunstnere, som er kendt langt ud over de danske grænser for det, som de skaber. I andre lande ville de ikke have haft den samme mulighed for at udvikle deres talent på samme måde, for de ville ikke have fået den store hjælp.

Det er dog ikke kun billedkunstnere, som får hjælp, det er også musikere, som kan få denne støtte. Der er dog også musikere, som har sagt nej tak. Det er kunstnere som Kim Larsen, som ikke har ønsket at stå på statens liste over de kunstnere, som får hjælp og støtte.