Kunst i børnehøjde

Hvis vi taler om kunst, er det nok de færreste, der tænker på at koble emnet sammen med børn. Men kunst er ikke kun for voksne. Kunst er en udtryksform, der taler til os alle. Derfor er det også oplagt, at børn skal have lov til at opleve kunst. Så tag endelig børnene med på kunstmuseum, næste gang I skal lave noget sammen som familie. Når børnene skal introduceres for kunst for første gang, kan du med fordel vælge en udstilling, der tager udgangspunkt i børnenes univers. Nogle museer har blandt andet kunstjagt, der kan være med til at motivere børnene.

Kunst er også kostumer

Hvis du for alvor gerne vil have kunsten ned i børnehøjde, kan du tage udklædning til hjælp. For kunst er en udtryksform og derfor kan kostumer og udklædningstøj også bruges til at introducere dit barn for kunst og kreativtet. Du behøver ikke selv være en ørn til at designe og sy kreative kreationer, for der findes et stort udvalg af rigtig flotte og kreative kostumer til børn på markedet. Så hvorfor ikke lave den næste børnefødselsdag om til en udklædningsfest, hvor alle skal møde op i flotte og farverige kostumer? Festen kan enten holdes som en udklædningsfest eller som en tema fest. Hvis du eksempelvis vælger temaet pirater, kan du pynte bordene med piratflag og sørøverhatte.

Det behøver slet ikke være så svært at få kunst ind i hverdage også selvom din hverdag måske er præget af at du er en del af en travl børnefamilie. Tag nu for eksempel noget så jordnært som børnenes fødselsdag. Dine børn vil synes, at det er både sjovt og anderledes, hvis de selv må være med til at være kreative i hele processen. De kan være med helt fra indbydelserne skal laves, til bordet og lokalet skal pyntes. Jo mere fantasi og kreativitet du tør lukke ind, jo bedre resultat.

Lad børnene lave kunst

Når vi taler om Børn og kunst
vil det være oplagt, at børnene selv får lov til at fingrene helt ned i detaljerne – bogstaveligt talt. For hvorfor ikke lade børnene lave deres eget bud på flot kunst? Slip fantasien og ikke mindst kreativiteten løs og lad børnene lave deres egne billeder til værelset? Det kræver ikke mere end et lærred og lidt maling – fantasien klarer resten!