Moderne kunst

Med indtoget af den moderne kunst, kom der et opbrud med de konventionelle måder at se kunsten på, og der blev skubbet til grænser for, hvad kunsten er, og hvad den ville. Kunsten gik fra at have et æstetisk udtryk til pludselig også at være kunstnerens talerør, og der kom provokunstnere og happenings, som tiden skred frem.

Det er nok de færreste, som glemmer de happenings, som kunstnere som Jens Jørgen Thorsen og Jørgen Nash forestod, høns sluppet ud i folketinget og en film om Jesus sexliv, og dertil kan lægges alle de gange Jens Jørgen Thorsen har optrådt mere eller mindre af klædt og malet med forskellige kropsdele.

Udviklingen fortsætter

Men den moderne kunst er ikke stoppet der, nej den er hele tiden på vej ud på nyt eventyr, og for en del år siden, var der en italiensk kunstner , Piero Manzoni, som kom sin egen afføring på dåse. Det var et avantgarde statement i tresserne, og det er i dag et ikonisk værk, men for nogle er det dog noget uforståeligt, hvordan det kan kaldes kunst.

I dag er der kunstnere, som farver store dele af gletsjere i forskellige farver for at provokere og gøre opmærksom på den globale opvarmning, og der er i dag ingen, som ved, hvor kunsten er på vej hen, for der er næsten ingen grænser for, hvad man i dag kan gøre i kunstens navn. Det eneste, som vi i dag mangler, er, at der er folk, som lader sig lemlæste eller dræbe på scenen, men det er forhåbentlig ikke noget, som vi nogensinde kommer til at se, for det ville for alvor bringe kunsten i miskredit i højere grad, end så meget andet har gjort.