Det gamle Egypten blomstrede

Når der tænkes på kunst i fortiden er der kulturer, der ikke er til at komme udenom. En af disse er uden tvivl Egypten, der har imponeret med et rigt kunstnerisk liv over en meget lang periode. Det er ikke uden grund, at det er kunst, der har fascineret hele verden, og der findes stort set ingen større museer, der ikke har en egyptisk samling.

Der er nemlig noget evigt over deres kunst, hvilket den også skulle udtrykke. Helt naturligt var det deres gudeverden og deres kongers – faraoernes – bånd til guderne, der er foreviget. Den gang var kunst alene lavet for eliten, men den kunne ses af alle i riget. Samtidig var det en kultur, der havde kunst i overflod, og det blev efterfølgende en eksportvare, lige som der var mange lande, der bare tog for sig af retterne og stjal en masse kulturskatte.

Men Egyptens oldtid er blevet spredt til alverdens lande, og det er muligt at nyde godt af de mange spændende skatte og opleve, hvordan kunsten både blomstrede og udviklede sig over en meget lang periode i verdenshistorien.

Nogle samlinger er faste, mens andre rejser rundt. Og du kan finde dem alle steder.