Kunsten at forme kroppen

Du kan gøre meget for at påvirke den måde, din krop ser ud på. Både dit miljø, dine vaner, dit aktivitetsniveau og din kost er afgørende, når det kommer til både din sundhed og den form, din krop har, og det er alt sammen faktorer, du har mulighed for at justere på.

Din kost og søvn er alfa og omega

Hvis du gerne vil ændre på din kropsform, er der flere måder, du kan gøre det på. Der er selvfølgelig faktorer, du ikke er herre over – såsom din genetiske disposition. Du kan dog i høj grad kontrollere, hvad du spiser. Det er vigtigt, at du nærer din krop med de nødvendige næringsstoffer, så din krop har energi til at klare dagens opgaver, og dine celler får de nødvendige byggesten. Det er desuden vigtigt, at du er opmærksom på dit indtag, så du enten spiser under, over eller det samme, som du forbrænder, afhængigt af dit mål. Du bør desuden prioritere din søvn, da det er her, din krop restituerer, og den er samtidig afgørende for din hormonbalance iht. sult- og mæthedsregulering.

Form din krop med træning

Foruden kosten er træning også en måde at forme din krop på. Træning kan forbedre din fysiske form, gøre dig mere muskuløs, være med til at reducere din fedtprocent samt ændre på din krops proportioner. Træning behøver hverken at være kompliceret eller foregå i et fitnesscenter, og du kan bruge mange forskellige redskaber til at komme i form. Både en håndvægt, en kettlebell, et sjippetov, en stepbænk osv. er elementer, der kan være med til at forme din krop. Særligt vægte, såsom en kettlebell, vil være gode til at stimulere dine muskler, og du vil kunne måle din fremgang gennem din styrke og antallet af gentagelser, du er i stand til at tage.

Vær med til at forme din krop, føl dig tilpas i dit tøj og forbedr din sundhed.